Гришо на полуфинал след победа и на двойки в Бризбейн

снимка: Guliver/Getty Images

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров записа втора победа в рамките на един ден на турнира в Бризбейн (Австралия). Малко след като спечели мача си на сингъл с 13-ия в света Милош Раонич (Канада), той и японският му партньор Кеи Нишикори се наложиха над представителите на домакините Джон Пиърс и Джон-Патрик Смит със 7-6(2) 7-5.

 

Така българо-японският дует се класира за полуфиналите, а в спор за място в мача за титлата, ще се изправи срещу Томи Робредо (Испания) и Марсело Мело (Бразилия), които отстраниха поставените под №2 Колин Флеминг и Джейми Мъри също в два сета - 7-6(2) 6-2.

 

За Гришо това е втори полуфинал на двойки досегашната му кариера, като 21-годишният хасковлия има и един загубен финал - на турнира в Ийстбърн през 2011 г., когато негов партньор бе италианецът Андреас Сепи.

 

По-рано днес българският талант продължи участието си и в надреварата на сингъл, след като записа втората си най-значима победа в ATP, надигвавайки с 6-3, 6-4 номер 13 в света Милош Раонич (Канада), а за място на полуфиналите Гришо ще спори с австрийския ветеран Юрген Мелцер.

 

Иначе победата в мача на двойки победата не дойде никак лесно за Димитров и Нишикори. В първия сет нито една от двете страни не отстъпи и се стигна до тайбрек, в който австралийците поведоха с 4-1, но след това Гришо и Кеи спечелиха седем от следващите девет разигравания, за да поведат в резултата след 7-2 точки в тайбрека.

 

Вторият също се разви много разностойно, но при 6-5 гейма, Димитров и Нишикори сложиха точка на спора, пробивайки за първи и единствен път в мача, но оказал се в точния момент, за да се поздравят с победата.