Григор Димитров: Горд съм, че играя за България (ВИДЕО)

снимка: bgolympic.org

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа новия сезон, след като на 30 декември, заедно с японския си партньор Кеи Нишикори, се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира в Бризбейн (Австралия) след победа над Денис Истомин и Михаил Елгин.


След мача Гришо даде интервю за сайта на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР), в което говори за представянето си през изминалата 2012 г., впечатленията си от новите си треньори в шведската академия "Good To Great", като разбира се стана въпрос и за невероятното отиграване на българина срещу Виктор Троицки на турнира в Базел, което му спечели наградатата за най-красив удар на годината на ATP.

 

- Не мога да не започна с въпроса да кажеш за невероятното си отигваване в мача с Виктор Троицки в Базел през 2012-а година. Просто кажи какво мислиш?

 

- Какво си мислех ли? Мислех си, че просто трябва да направя удара. По принцип не ти се удава възможност да правиш подобни отигравания във всеки мач. Имах късмета да бъда на правилното място и след това просто импровизирах.

 

- Прочел си реакциите и коментарите в пресата след този удар. Коментира ли го с Виктор след мача?

- Да. След мача Виктор дойде в съблекалнята и ми каза "Какво по дяволите беше това?", а аз само му отговорих, че съжалявам (Смее се). Това беше страхотен удар, а като цяло тогава изиграх добър мач и се представих добре и имах няколко страхотни седмици, така че просто го приех като знак и се опитах да продължа да играя играта си.

 

- Сега сме в Бризбейн за старта на новия сезон 2013, а ти завърши 2012-а на рекордното в кариерата си 48-о място в световната ранглиста. Какво ще кажеш за 2012-а година и какви са надеждите ти през новата 2013-а?

 

- Мисля, че 2012-а беше добра година за мен като цяло. Дълго време нямах контузии и постигнах доста добри резултати. Успях да достигна до три поредни полуфинала - това бе голяма стъпка напред за мен. Разбира се, главната ми цел през 2013-а ще бъде просто да стана още по-добър, да изиграя по-голям брой мачове и да се представям по-добре в турнирите.

 

- Ти си първият българин, достигал до топ 50. Какво е чувството да продължаваш да подобряваш националните рекорди на България?

- Мисля, че това е страхотно. В България има само няколко спорта, в които постигаме добри резултати на световно ниво, и смятам, че тенисът започва да се превръща в един от тях и хората започнаха да вярват повече е спортистите. Горд съм, че играя за България и това ще си остане така и за в бъдеще.

 

- Вече тренираш в академията "Good To Great" заедно с Магнус Норман, Никлас Култи и Микаел Тилстрьом. Как се чувстваш в Швеция?

- Чувствам се страхотно. Тренирах в Швеция през последните няколко седмици. Там в момента има много сняг, но мястото е страхотно и хората са много мили. Всички се наслаждаваме на работата си заедно и вярваме, че новата 2013-а година ще ни донесе добри неща.