ВИДЕО: Американци предрекоха бляскава 2013-а година за Григор Димитров

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Американският специализиран телевизионен канал "The Tennis Channel" направи интересна класация на най-добрите млади тенисисти, които ще направят пробив през новата 2013-а година.

 

В списъка с тенисисти фигурират 10 имена - при мъжете това са Григор Димитров, белгийският талант Давид Гофен и трима американци - Денис Кудла, Джак Сок и Стивън Джонсън.

 

При дамите има две представителки на САЩ - Мадисън Кийс и Саманта Крауфорд, две на Великобритания - Лора Робсън и Хедър Уотсън и унгарката Тимеа Бачински.

 

Колкото и пристрастна да е тази класация, все пак половината номинирани са американци, не може да се отрече, че това е поредното признание за Гришо, който през 2012 направи най-силния сезон в досегашната си кариера, завършвайки годината под номер 48 в световната ранглиста.

 

От "The Tennis Channel" са заснели и видео с всяка една от 10-те млади звезди, в което тенисистите дават кратко интервю, като в материала, посветен на българина, за него говори и вече бившият му треньор Патрик Муратоглу.

 

ВИДЕОТО на Гришо може да видите ТУК>>, a ТУК>> може да гледате видеата и на останалите девет избраници на американската телевизия.

 

Ето и българският вариант на интервюто с коментарите на Григор Димитров и Патрик Муратоглу:

 

"Различно е. Като бях малък гледах много Пийт Сампрас и Андре Агаси, всички тези момчета, които правеха едни от най-добрите мачове, както и разбира се Роджър Федерер и всички останали след това - те пренесоха тениса на друго ниво", започва 21-годишния хасковлията с най-ранните си детски спомени за тениса.

 

 

"Щастлив съм, че понякога в тениса можеш да излезеш на корта и да изразиш себе си, начинът, който се чувстваш", добави Гришо.

 

"В него има много любов, която той иска да даде на хората, но също така е много спокоен и винаги щастлив. Всеки го харесва. Той е страхотен човек, наистина страхотен човек", така го описва бившият му треньор Патрик Муратоглу.

 

"Той е много завършен тенисист. Не е като да кажем Милош Раонич, който също много харесвам - той има невероятен сервис и форхенд. Димитров обаче е играч, който има много, много различни оръжия. Той трябва да се научи как да ги използва и как да прави правилната комбинация от удари, за да постига успехи на корта" продължава с коментара си за Гришо френският специалист.

 

До края на следващата година трябва да е в Топ 30. Може и по-добре, но поне Топ 30", прогнозира още французинът.

 

"Първият ми полуфинал? Мисля, че това беше един от много емоционален момента за мен. Не знам защо. След мача не можех да дишам, просто емоциите наистина ми дойдоха в много", така Григор Димитров описа първият си полуфинал в турнир под егидата на ATP - на тревата в Куинс Клъб в Лондон. Припомняме, че след това българинът стигна до още два полуфинала - на турнирите на клей в Бастад (Швеция) и в Гщаад (Швейцария).

 

"Понякога трябва да вършиш нещата стъпка по стъпка без да бързаш и да планираш всичко, което ти предстои", с тези думи на Гришо завършва видеото.