Пиронкова стартира срещу На Ли в Париж

снимка: Guliver/Getty Images

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова изтегли изключително труден жребий за първия кръг на силния турнир в Париж с награден фонд 637,000 долара. Надпреварата стартира утре, а съперничка на Цвети ще бъде световната №9 и действаща шампионка от "Ролан Гарос" На Ли от Китай.

 

Пиронкова определено нямаше късмет в жребия, имайки предвид, че силната азиатка бе най-високо поставената състезателка, която българката можеше да срещна на тази фаза от турнира.

 

До този момент Цветана Пиронкова и На Ли са се изправяли само веднъж една срещу друга, като това се случи на турнира в Стокхолм през 2007 година. Тогава пловдивчанката постигна успех в две части - 6-2 7-6(7), но сега китайката ще получи шанс за реванш.

 

29-годишната На Ли демонстрира добра форма на първия за тази година турнир от Големия шлем в Австралия, където достигна до 4-ия кръг. Там китайката се изправи срещу действащата шампионка Ким Клайстерс, като двубоят бе повторение финала през 2011 година. В тайбрека на втория сет Ли имаше 4 поредни мачбола при резултат 6-2, но не успя да довърши своята съперничка.

 

През миналата година Цвети Пиронкова отпадна още в първия кръг на турнира в Париж, поради което и няма да защитава точки.