Серина Уилямс премина с лекота през третия кръг в Мелбърн

снимка: БТА

Серина Уилямс прескочи с лекота третия кръг от женската схема на Откритото първенство на Австралия, побеждавайки с 6:1, 6:1 Грета Ан, предаде БТА.

 

Американката не беше толкова впечатлена от победата, колкото от един от ударите си. При резултат 5:0 в първия сет тя зае перфектна позиция за воле, но вместо да забие топката в корта, Уилямс я изпрати към публиката.

 

Мачът протече напълно очаквано и Серина успя да вземе първите пет гейма, но нейната съперничка спря серията със спасено разиграване за сета, последвано от спечелен гейм. Това само ядоса американката и тя излезе победител в следващите пет гейма, а по-късно спечелени мача в 59-та му минута. Краят дойде при две последователни двойни грешки за Арн.

 

"Не съм даже близо до формата, в която искам да бъда. Опитвам се да подобря играта си, но все още ми е малко трудно", каза Серина Уилямс, която спечели последните си 17 мача на "Мелбърн парк".

 

В спор за място на четвъртфиналите по-малката от сестрите Уилямс ще се изправи срещу рускинята Екатерина Макарова, която поднесе една от изненадите през днешния ден, след като отстрани сънародничката си и номер 7 в света Вера Звонарьова след 7:6(7), 6:1.