Надал се строполи на земята на пресконференция (видео)

снимка: БТА

Защитаващият титлата си в US Open Рафаел Надал не демонстрира особено добро физическо състояние след края на мача му от третия кръг на турнира срещу Давид Налбандиян, спечелен от испанеца със 7-6 (7:50, 6-1, 7-5.

 

По време на пресконференцията след края на двубоя 25-годишният бивш лидер в ранглистата се свлече на пода, поради явно появил се проблем. Рафа присви очите си, за да индикира изпитаната болка и сподели, че чувства схващания в крака.

 

Медицински екип моментално се появи, за да се погрижи за шампиона, като след 15 минути той отново бе в състояние да говори пред репортерите.

 

„Просто крака ми се схвана от двете страни, което беше много болезнено, това е всичко", обясни Надал. „Ще тренирам нормално в понеделник. Схващането е нещо естествено и можеше да се случи навсякъде, но просто стана в залата за пресконференции. Ако беше на друго място, нямаше да му се обърне толкова внимание."

 

По-късно Надал пусне видеосъобщение в социалната мрежа Facebook, с което отново искаше да успокои феновете си, че е здрав и че случката не трябва да се взима под голямо внимание.