Шарапова и На Ли ще определят едната финалистка на "Ролан Гарос"

галерия:

снимка: БТА

Мария Шарапова (Русия) и На Ли (Китай) ще се изправят в спор за място на финала на Откритото първенство на Франция по тенис - „Ролан Гарос". Рускинята се класира на полуфиналите след категорична победа с 6:0, 6:3 над Андреа Петкович (Германия), а На Ли се се наложи над Виктория Азаренка (Беларус) също в два сета - 7:5, 6:2.

 

Шарапова не остави никакви шансове на Петкович, след като спечели първите осем гейма в мача. След това обаче германката заигра по-уверено и успя да вземе три гейма, за да доведе нещата до 4:3 в полза на Шарапова. Рускинята обаче не позволи да бъде изненадана и спечели следващите два гейма, за да затвори мача след 6:0, 6:3.

 

В последния четвъртфинал при жените Азаренка поведе с ранен пробив, но На Ли успя да го върне още в следващия гейм. След това играта вървеше гейм за гейм, за да се стигне до 6:5 за китайката и сервис за Азаренка. Вика обаче не успя да се задържи в сета, допускайки пробив на нула и така На Ли поведе с 1:0 в сетовете.

 

Вторият сет започна като първия, с пробив на Азаренка в началото, но веднага след това тя загуби преднината си още в следващия гейм. Китайката се възползва от неубедителната игра на съперничката си и спечели следващите четири гейма, за да затвори сета с 6:2, а с това и мача.

 

Така, след като На Ли достигна до финал на турнир от Шлема в Мелбърн, сега тя влезе в историята на тениса и като първата китайка, която се класира на полуфинал на „Ролан Гарос".

 

За място на финала На Ли ще спори с Мария Шарапова, а другата финалистка ще бъде определена между защитаващата титлата си в Париж от миналата година Франческа Скиавоне (Италия) и представителката на домакините Марион Бартоли.