Шампионката на полуфинал след невероятен обрат срещу Павлюченкова

галерия:

снимка: БТА

Шампионката от миналогодишното издание на „Ролан Гарос" Франческа Скиавоне (Италия) постигна невероятен обрат срещу рускинята Анастасия Павлюченкова, побеждавайки я в драматичен трисетов мач след 6:1, 5:7, 5:7 за 2 часа и 34 минути игра. Така италианката за пореден път демонстрира непримиримия си характер и се класира за полуфиналите в Париж.

 

Първият сет започна ударно за поставената под номер 14 в основната схема на турнира Павлюченкова, която поведе с 4:0, преди Скиавоне да успее да вземе първия си гейм в мача. След това обаче руската тенисистка записа нов пробив и спечели сета, давайки само един гейм на именитата си съперничка.

 

Павлюченкова бе на път да поднесе една от големите изненади в Париж, след като поведе с 4:1 във втората част, но тогава Скиавоне показа, че неслучайно е шампионка в турнира и с невероятен дух и борба спечели шест от следващите седем гейма, за да изравни сетовете след 7:5.

 

В третия решителен сет Скиавоне вече нямаше спиране и натрупа преднина от 5:1, при която Павлюченкова трябваше да сервира за оставане в мача. Рускинята обаче нямаше никакво намерение да се даде лесно и подпомогната от няколко грешки на Скиaвоне доведе нещата до 5:5.

 

Скиавоне успя да събере сетни сили и записа нов пробив за 6:5, след който за трети път сервираше за мача. Този гейм, който се оказа и последен, беше много драматичен, като премина през серия от обрати, при които Павлюченкова имаше възможност за пробив, но в крайна сметка по-големия опит на Скиавоне си каза думата и тя успя да затвори сета и мача при третия си опит.

 

За място на финала Франческа Скиавоне ще спори с победителката от мача между Светлана Кузнецова (Русия) и Марион Бартоли (Франция), които играят по-късно днес.