Италия vs Испания на финала на Европейското и при младежите (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Нападателят на Ливърпул Фабио Борини реализира скъпоценния гол за победата на Италия с 1:0 над Холандия, който класира младежката селекция на „Скуадра адзура" на 7-ми финал на Европейското първенство до 21 години.

 

„Адзурините", които са най-успешният отбор в турнира с 5 триумфа в историята, ще се изправят срещу 3-кратния победител на Европейски първенства при младежите - Испания - за които това е 6-ти финал.

 

Младите италианци ще имат шанса да отмъстят за начина, по който „батковците" им от представителния тим бяха поразени с 0:4 от Испания на финала на Европейското първенство за мъже през 2012-та година.

 

Финалът на Евро 2013 ще се проведе на 18-ти юни на стадион "Теди" в Йерусалим.

 

Треньорът на Италия Девис Манига дебютира именно с победа 3:0 като гост на Холандия, като сега имаше възможност отново да повтори упражнението, макар и при много по-сериозен залог.

 

По това време Испания вече си бе осигурил присъстиве на финала на Европейското след изразителен успех с 3:0 над Норвегия в другия полуфинал.

 

Нападателят на Бенфика Родриго откри за "Ла Фурия" в 45-ата минута, а в 87-ата звездата на Малага Иско покачи на 2:0. Крайният резултат бе оформен от Алваро Мората в 93-ата минута, като за нападателят на Реал Мадрид това бе 4-то попадение в турнира и той се утвърди на върха при голмайсторите.

 

Фабио Борини започна сред титулярите за сметка на Маноло Габиадини - играещ в Болоня под наем от Ювентус - като това се оказа правилното решение на наставника Манига.

 

Крилото на Наполи Лоренцо Инзине също се завърна в състава на „адзурините" след контузия в глезена. Холандците пък можеха да разчитат на няколко футболисти с мачове за мъжкия национален отбор - Кевин Строотман, Мартинс Инди, Люк де Йонг, като единствено Брам Нуйтинг бе контузен.

 

Холандците изпуснаха по-чистите положения през първото полувреме, а и до 60-ата минута, но в 78-ата Борини бе намерен с отличен пас от Инзине. Нападателят на Ливърпул с техничен изстрел прати кълбото покрай плонжа на Мике ван дер Хоорн в мрежата за 1:0.

 

Така с първия си гол с националната фланелка от февруари насам Борини класира младежите на Италия на финал на Европейското първенство.

 


Ita Ned U21 Boriniby Counterpoint1