ВИДЕО: Лицемерие и съдийско насилие в контролата Зенит – Шахтьор

снимка: Reuters

Шахтьор (Донецк) надигра Зенит (Санкт-Петербург) с 3:1 в приятелски мач на мини-турнира Dubai Matchworld Cup, преминал с доста любопитни моменти, въпреки неофициалния си характер.

 

Националът на Армения и съперник на българските „лъвове" в квалификациите за Световното първенство - Хенрик Мъхитарян - реализира два гола за Шахтьор по пътя към победата, а един добави натурализираният хърватин Едуардо да Силва.

 

Ветеранът на Зенит Константин Зирянов отбеляза единствения гол в актива на руснаците, но го направи по крайно противоречив начин.

 

В 36-ата минута реферът отсъди фаул в полза на тима от Санкт-Петербург, който четвърт час по-рано се бе озовал догонващ в резултата заради попадение на Мъхитарян.

 

Още докато играчите на Шахтьор се нареждаха за стена пред топката, Роман Широков зад гърба на съдията изпълни светкавично статичното положение и изведе Зирянов, който без проблем преодоля стража Андрей Пятов за 1:1.

 

Нападателят на Шахтьор Луиш Адриано бурно протестира срещу решението на съдията да позволи играта да бъде подновена без негов сигнал, но самият той се прояви като лицемер.

 

В края на ноември 2012-та година Адриано отбеляза гол близнак на този срещу Нордселанд в Шампионската лига и си навлече по същия начин гнева на противниците, Явно обаче бразилецът не смята, че да нарушиш правилата е нещо лошо, ако не се случва срещу теб.

 

Иначе същият главен арбитър на мача Зенит - Шахтьор попадна още веднъж в обективите на камерите, и то защото направи шпагат срещу играч на Зенит. Още по любопитното в случая е, че съдията отсъди фаул в полза на символичните домакини, за да изкупи греха си към тях.

 

Първо ви предлагаме видео с противоречивия гол на Константин Зирянов, по-долу е доказателството, че Луиш Адриано е лицеремер, а накрая са кадрите с интервенцията на рефера:

 

Ако тази статия ви се струва интересна, харесайте Sporta.bg във Facebook, за да следите всичко най-актуално в света на спорта и живота на спортистите