Марадона: Искам да се завърна в Неапол и да се разбера с данъчните

снимка: БТА

Звездата на световния футбол Диего Армандо Марадона заяви, че иска да се разбере с властите в Италия, за да може отново да посети старите си приятели в Неапол.

 

"Искан веднага да се върна в Неапол и да говоря с властите. Аз не съм укривал данъци и искам да го докажа", каза Марадона пред неаполския вестник Il Mattino.

 

Според властите, Марадона дължи близо 50 милиона долара данъци, неплатени по време на престоя му в Наполи от 1984 до 1991 г., когато той помогна на отбора да спечели единствените си две титли в Серия А.

 

При предишни визити на дон Дего в Италия, се е стигало до там да му бъдат конфискувани два часовника "Ролекс" и диамантена обеца.

 

През 2010 г. имаше планове за мач по случай 50-годишния юбилей на Марадона в Неапол, но той бе отменен заради данъчните тегоби на великия аржентинец и невъзможността да отиде на Апенините.

 

"Искам да се върна и да поздравя неаполитанците и всичките ми приятели, които живеят в Италия", каза Марадона в интервю за Sky TV Italia. "Трябва да се плащат данъци, но властите трябва да бъдат по-човечни с гражданите. Винаги съм си плащал всички данъци, за които съм знаел."