Изгониха Валери Божинов от първия отбор на Спортинг

снимка: sporting.pt

Ръководството на Спортинг (Лисабон) взе решение да отстрани нападателя Валери Божинов от отбора, съобщи официалният сайт на португалския клуб.  Божинов е отстранен от отбора до второ нареждане, докато приключи пълното дисциплинарно разследване в отбора, като се очаква той да отсъства в следващите 2-3 мача.

 

Българинът е отстранен от тренировъчния процес на отбора и няма право да посещава клубния стадион Жозе Алваладе и тренировъчната база.

 

Причина за тежката санкция е непрофесионалното отношение на Божинов по време на мача за купата на Лигата на Португалия срещу Морейрензе снощи.

 

Срещата завърши 1:1, а българинът изпусна дузпав самия край на мача. Божинов се появи на терена на почивката на мястото на уругваеца Себастиан Рибас.

 

В добавеното време домакините от Спортинг получиха право да изпълнят дузпа и Валери Божинов се нае със задачата да я изпълни. Вратарят на гостите Рикардо Рибейро обаче спаси наказателния удар и запази равенството в 92-ата минута.

 

Гневът на ръководството и феновете на Спортинг е предизвикан от факта, че дузпата е трябвало да бъде поверена на Матиас Фернандеш, но Божинов проявил самоинициатива и поел отговорността да изпълни наказателния удар.