Лукойл Академик - Простейов (Чехия) пряко по БНТ1 и БНТ Свят

галерия:

снимка: basketball.bg

Утре от 17:55 часа зрителите на БНТ 1 и БНТ Свят могат да проследят пряко двубоя между отборите на Лукойл Академик и Простейов (Чехия).

 

Двата отбора се изправят един срещу друг в квалификационна среща за турнира "Юрокъп". След двегодишно прекъсване баскетболните шампиони ще направят опит да се завърнат във втория по сила турнир в Европа - "Юрокъп, който е наследник на турнира за купата на УЛЕБ.

 

Съперник на тима от Правец в квалификациите е изгряващият отбор Простейов (Чехия). Преди време чехите взеха в отбора си бившия играч на Рилски спортист и Лукойл - Травис Питърсън както и литовския плеймейкър Арвидас Ейтутавичус.

 

Старши-треньорът на българския тим - Йовица Арсич запази почти целия състав от миналата година, като добави и свежи сили в лицето на Павел Маринов, Андре Оуенс и Акида МакЛейн.

 

Основен коз в нашия отбор е капитанът Тодор Стойков, който все още е най-добрият реализатор в историята на "Юрокъп".

 

"Проблемът пред българските шампиони тази година е същият като миналата - малкото време за тренировки в пълен състав", обяви треньорът на тима. Дали Лукойл Академик е готов да се върне в турнира, зрителите ще разберат утре от прякото предаване на БНТ1 и БНТ Свят точно в 17.55 часа.

 

Срещата ще се проведе в новата зала "Арена Армеец" и ще бъде първият официален баскетболен мач, изигран в нея!