Вашингтон спря победната серия на Ню Йорк Рейнджърс

снимка: ройтерс

Вашингтон победи с 4:1 като домакин състава на Ню Йорк Рейнджърс в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), предаде БТА.

 

Маркус Йохансон откри резултата в полза на столичани още в първия период, но преди финалната сирена на тази част Брендън Дубински изравни. Трой Броуър отново изведе Кепитълс напред с попадение във втората третина, а Александър Сьомин покачи на 3:1. В четвъртия период отново Сьомин оформи крайното 4:1 в полза на Вашингтон.

 

Успехът на домакините спря серията на Ню Йорк от пет поредни победи в Лигата. Рейнджърс е лидер в Атлантическата дивизия с актив от 48 точки, а Вашингтон се намира на трето място в Югоизточната дивизия с 38 точки.

 

В друга среща от НХЛ, играна тази нощ, Ню Джърси спечели с 3:1 у дома срещу Бъфало. Пьотър Сикора се разписа на два пъти в полза на домакините, а едно попадение добави Зак Парис. Вратарят на "дяволите" Мартин Бродю се отличи с 22 спасени шайби. Томаш Ванек вкара единственото попадение в полза на Бъфало.

 

Ню Джърси е на предпоследното четвърто място в Атлантическата дивизия. Отборът на Бъфало също е четвърти в Североизточната дивизия.

 

Ето и всички резултати от срещите в НХЛ, играни тази нощ:

 

Ню Джърси - Бъфало 3:1
Вашингтон - Ню Йорк Рейнджърс 4:1
Нешвил - Минесота 2:1 след дузпи
Чикаго - Лос Анджелис 0:2
Финикс - Бостън 1:2 след продължение
Сан Хосе - Ванкувър 2:3 след продължение