Първа бомба: Германия се подигра със суперфаворита Русия

галерия:

снимка: cev.lu

Невероятно начало на "българската група" видяха зрителите в Гдиния, след като Германия тотално обезличи Русия и победи с 3:0, постигайки изключително престижна и важна победа още на старта на Евроволей 2013.

 

Още първата част започна не по вкуса на олимпийските шампиони, които падаха с 5 точки при първата техническа пауза. Павлов и компания успяха да наваксат 3 точки и изглеждаше, че могат да обърнат развоя, но Грозер заигра на пълни обороти, отново дигна авансът на своя тим до 5 точки и Германия спечели с 25:20.

 

Втората част бе далеч по-оспорвана, но отново резултатът вървеше в полза на Бундестима, а на терена дори се появи Максим Михайлов на мястото на анемичния Павлов. Въпреки това Германия дръпна с решителни 2 точки при 20:18 и запази своя аванс до края - 25:23.

 

Третият гейм се разви по същия начин, като първия - Грозер разби посрещането на Русия, което доведе до 17:11. До края на срещата немците буквално се забавляваха и в крайна сметка затвориха срещата с 25:19 и чисто 3:0.

 

За изненадващата победа най-полезен беше Грозер, който финишира с 21 точки, от които 3 аса и 3 блокади. Фруум завърши с 13, а 8 добави Бросхог. За Русия Мусерски наниза 11, но не бе на обичайното си ниво. Павлов пък заби 10, но игра само гейм и половина.

 

След по-малко от час започва и втората среща в групата, в която България се изправя срещу Чехия. "Лъвовете" играят срещу Германия утре в 16:00 часа.