ВИДЕО: 39 точки на Леброн Джеймс подчиниха Лейкърс

галерия:

снимка: БТА

Шампионът Маями победи Лос Анджелис Лейкърс с 99:90. ЛеБрон Джеймс наклони везните в полза на "горещите" с рекордните си за сезона 39 точки, включително последните четири в мача.

 

Дуейн Уейд добави 27 точки за Маями навръх 31-ия си рожден ден. Звездата на Лейкърс Коби Брайънт завърши с 22 точки, 13 от които в последната четвърт, но и това не помогна на "езерняците" и те допуснаха 22-а загуба за сезона. (Вижте в галерията снимки от битката между големите Коби Брайънт и Леброн Джеймс)

 

Другият отбор от Ел Ей - Клипърс, продължава с отличното си представяне този сезон, като записа трета поредна победа като гост след успех с 90:77 над Минесота.

 

Резервата Джамал Кроуфорд се отличи с 22 точки, а Блейк Грифин добави 20 точки и 9 борби за Клипърс. Звездата на отбора Крис Пол не взе участие в мача заради контузия. Люк Риднър вкара 21 точки за Минесота, но това не помогна тима, който регистрира пета поредна загуба.

 

Ню Йорк Никс победи Детройт със 102:87 в среща от Националната баскетболна асоциация, която се игра в лондонската зала О2. Кармело Антъни изведе Никс до успеха точно пет месеца, след като триумфира с отбора на САЩ с олимпийската титла в същата зала.

 

Антъни, който е водещ реализатор и кандидат за Най-полезен играч в НБА този сезон, наниза 26 точки в препълнената зала в Лондон.

 

Амар Студъмайър добави 17 точки за Никс, а Уил Байнъм бе най-резултатен за Детройт с 22 точки.

 

Това е третият мач от редовния сезон, който се играе в Лондон и НБА вече отчита завишен интерес към шампионата сред феновете в Обединеното кралство.

 

Детройт - Ню Йорк - 87:102
Минесота - ЛА Клипърс - 77:90
Финикс - Милуоки - 94:98
ЛА Лейкърс - Маями - 90:99