ВИДЕО: Тренто получава короната за 4-ти пореден път

снимка: fivb.org

Радостин Стойчев изведе своя Итас Диатек Трентино (Тренто) до 4-та поредна световна титла, след като разгроми еврошампиона Зенит (Казан) с 3:0 на полуфиналите, а в мача за титлата срази със същия категоричен резултат бразилския Сада (Крузейро).

 

2000 любители на волейбола наблюдаваха доминантната продукция на волейболистите от малкия италиански град, водени от капитана Матей Казийски, който наниза цели 17 точки за победата.

 

Останалият в отбора през лятото Османи Хуанторена също се прояви на висота и заслужи приза за най-полезен играч на турнира - награда, която кубинецът е свикнал да получава във всяка надпревара, в която участва.

 

За съжаление българският диагонал Николай Учиков не игра на финала, тъй като Стойчев заложи на опитния чех Ян Щокър, който не го разочарова и наниза 17 точки за победата.

 

Така Тренто постигна безпрецедентен успех, защото не само никой отбор няма 4 световни титли, но и никой не си е помислял, че може да ги спечели в 4 поредни издания на Световното клубно първенство.

 

Официалният сайт на Итас Диатек Трентино публикува видео с награждаването на световните шампиони: