Казийски и Тренто вече са №1 в Италия

снимка: fivb.org

Итас Диатек Трентино записа поредна си победа в италианското първенство, след като тази вечер Казийски и компания победиха с 3:1 (25:17, 23:25, 25:20, 25:21) Пиаченца у дома и оглавиха класирането на най-силното първенство на планетата.

 

Световните клубни шампиони нямаха почти никакви проблеми с един от големите си съперници в последните години, като единствено във втората част допуснаха обрат от страна на Пиаченца.

 

В нея трентинци водеха с 16:10 на техническата пауза, както и с 22:16. Последва обаче ужасяващ спад в играта на Казийски и компания, като Щокър започна да забива в аут, докато Холт и Симон поведоха Пиаченца към обрат - 1:1 след 23:25.

 

В другите части обаче Хуанторена, Щокър и Казийски се оказаха прекалено силни за защитата и блока на гостите, като единствено в третия гейм Пиаченца водеше с 15:16, но Щокър и Хуанторена изнесоха голямата тежест в края и Тренто спечели с 25:20.

 

В заключителния гейм резултатът беше равен до 11:11, след което възпитаниците на Радостин Стойчев отново се разиграха и прекършиха съпротивата на своя съперник.

 

Най-полезен за победата на световните клубни шампиони беше Османи Хуанторена, който завърши с 21 точки - най-много в срещата. Ян Щокър пък добави 20, а Казийски подпомогна победата с 11.

 

Благодарение на победата си БГ Тренто вече е лидер в Серия А1, възползвайки се по най-добрия начин от загубата на Лубе Банка (Мачерата) от Каза (Модена) с 1:3. Така шампионите са със 7 победи и 2 загуби, докато новият лидер е с 8 победи и само едно поражение.

 

Следващата среща на Итас Диатек е слеващата неделя от 19:00 часа българско време срещу Марми Ланца (Верона), където играе Светослав Гоцев.