Левски удари Лукойл в голямото дерби на българския баскетбол (СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Левски се наложи с 85:78 над Лукойл Академик в голямото дерби на българския баскетбол, играно в препълнената зала "Универсиада" в София.

 

Така "сините" си върнаха на "студентите" за загубата през първия полусезон, като в същото време успехът им бе първи над Лукойл в официален мач след близо година прекъсване. За последно "сините" се поздравиха с победа на 27 януари 2012 година при гостуването си в Правец.

 

За възпитаниците на Константин Папазов успехът на Лукойл бе седми пореден в Националната баскетболна лига (НБЛ), докато за "студентите" това бе второ поражение за сезона след загубата от Балкан (Ботевград) в началото на декември 2012 г.

 

След този мач Левски и Лукойл са с баланс от по 10 победи и 2 загуби и делят първото място в НБЛ с по 22 точки, като "студентите" са лидери благодарение на по-доброто си точково съотношение.

 

"Сините" изиграха много силен мач, като бяха подпомогнати и от липсата на двама от основните баскетболисти на Лукойл - Тодор Стойков и Божидар Аврамов, които не взеха участие в мача заради проблеми с контузии.

 

Най-полезни за Левски бяха Марко Маринович и Чавдар Костов, всеки от които отбеляза по 20 точки за победата, а Николай Върбанов се отличи с дабъл-дабъл от 12 точки и 12 борби.

 

За Лукойл Академик най-резултатен с 19 точки бе Павел Маринов. Брендън Хийт добави 18 точки, а Дарил Уоткинс завърши с 14 пункта.