Вижте какво казаха треньорите на съперниците ни преди квалификацията в София

снимка: SPORTA.BG

Изказвания на треньорите на съперниците на България преди олимпийската квалификация по волейбол в София:

 

Филип Блен (селекционер на Франция): "Бил съм на две Олимпиади, един път като треньор и един път като състезател. Искам да предам опита си на състезателите.

 

Участието в Лондон е мечта за нас, въпреки че не съм доволен от моментната форма на отбора. В събота трябва да спечелим срещу България. Египет също е много добър отбор.

 

Надявам се, че през последната една година сме станали по-опитни. Ще се опитаме да подобрим играта си в хода на турнира. Публиката ще подкрепя домакините и ще окаже влияние върху развоя на мачовете".


Шериф Ел Шемерли (селекционер на Египет): "Щастлив съм да бъда тук и поздравявам треньорите на отборите. Ние сме най-силният отбор в Африка, но не успяхме да се класираме за Олимпийските игри от турнира в Камерун.

 

Имаме възможност да се докоснем до най-силните, въпреки че имаме проблеми с контузени. В последната една година изиграхме около 30 мача и сме изморени".

 

Хюсаин Мазхар Хассан (селекционер на Пакистан): "Това е първи квалификационен турнир за Пакистан. Знаем, че ще ни бъде много трудно срещу силните съперници. Отборът ни е съставен от млади волейболисти".