Уейд и Бош: Чувството е неописуемо

снимка: БТА

Гардът на Маями Хийт Дуейн Уейд беше изключително доволен след срещата на неговия тим срещу Оклахома Сити Тъндър, която осигури шампионските пръстени на „горещите".

 

„Както майка ми би казала, благодаря на Господ, че стоя тук пред вас и трофеят е до мен", сподели пред медиите след срещата капитанът на Хийт и продължи с обзор на последните две срещи.

 

„Искам да погледнете към Ръсел, който изигра чудесен двубой №4, но това стана така, защото не бяхме на ниво в защита. Днес обаче успяхме да се справим и ето го резултата пред вас. Уестбруук е най-атлетичният гард в лигата и се радвам, че тази вечер се справихме с неговите умения.

„Чувството е просто страхотно. Преди две години всички очаквахме да е по-лесно, но не беше така" , сподели Уейд, който още си спомня огорчението от загубения финал през миналата година срещу Далас.

 

„Отборът се нуждаеше от загубата през миналата година. Колкото и да боли, колкото и да не искаме да си спомняме, трябваше да минем по този болезнен път. Не приемаме нищо за даденост.

 

„Миналата година беше тяхното време. Снощи гледах запис от мач №6 - всичките им стрелби влизаха, всичко им се получаваше. Казах си, че това просто е било тяхното време, както сега е нашето.

 

„Беше много тежко, но благодарение на семейството си и приятелите се справих. Благословен съм в тази ситуация - 6 години по-късно спечелих втория си трофей в лигата. Чувството е неописуемо.

 

„Определено ще се насладя повече на този успех, защото няма нищо гарантирано в НБА. Всички очакват догодина да спечелим, но това ще е много трудно и сега ще се насладим на момента.
Накрая Уейд отдели специално внимание на MVP-то на финалната серия Леброн Джеймс, заявявайки, че е горд с постигнатото от неговия съотборник и приятел.

 

„Леброн премина през много тежки периоди, за да стигне там, където е сега. Искрено се радвам за това, че той спечели първата си титла. Той ми е близък приятел и се радвам за него.Знам че като се събрахме, много хора не бяха съгласни, но ние искахме да играем заедно. Знаехме че ще си помогнем за да станем шампиони. Той е най-добрият играч в лигата, благодарение на него празнуваме. Горд съм, че го познавам и че сме в един отбор", завърши двукратният шампион в НБА Дуейн Уейд.

 

Тежкото крило на отбора Крис Бош също беше много щастлив, че е завоювал първи пръстен в своята кариера.

 

„Това означава всичко за мен", сподели на пресконференцията бившият играч на Торонто Раптърс.

 

„Изтрих всички лоши спомени. Живеех със загубата всеки ден след финалите през миналата година. Когато и да си помислех да се поотпусна, се сещах за миналия сезон и не преставах да работя. Това ми помогна да подобря играта си.

 

„Имах контузии през сезона, изпитвах сериозни лични трудности, но се борех. И в Торонто се борих всеки ден, вярвах в отбора. Като дойдох тук, ролята ми се промени, но трябва да се правят жертви в името на отбора. И продължих да се боря и да вярвам.

 

„Когато дойдох тук, знаех че нещата ще са различни. Често се налагаше да сменям позицията си, играта си, но вярвах в треньора, вярвах в тактиката. Като ме помолиха да играя като център не се възпротивих, а се опитвах да се превърна в най-добрия играч, който можех да бъда в тази позиция.

 

„Преминахме през много трудности. Много искахме трофея, много работихме и благодаря на всички които ни помогнаха да стигнем до тук", завърши Бош, който се доказа като един от най-важните играчи на отбора по време на плейофите.