СРАМ: Молдовският шампион изненада Лудогорец в Разград (ВИДЕО)

снимка: БТА

Отборът на Лудогорец започна със шокираща загуба тазгодишното си участие в Шампионска лига, след като изгуби с минималното 1:0 от молдовския шампион Милсами във втория предварителен кръг на най-комерсиалния футболен турнир. Играчите на Бруно Рибейро не показаха, че заслужават победата, след като изпуснаха почти дузина чисти положения пред вратата на гостите, които от своя страна организираха няколко чисти положения и при едно от тях се възползваха, за да открият резултата.  Реваншът в Молдова е след седмица.

Срещата започна равностойно, като през първите 10 минути Милсами изпълни четири корнера, от които обаче не успя да организира нищо опасно пред Владислав Стоянов.

До 20-тата двата отбора предимно внимаваха да не допускат грешка в средата на терена, която в последствие да се превърне в голова опасност. Момчетата на Бруно Рибейро организираха опасна атака в 14-тата минута, но Върджил Мисиджан не успя да се освободи от защитник в бяло, за да отправи след това опасен удар.

Постепенно "зелените" наложиха натиск и до 27-та минута прекараха голяма част от времето в половината на гостите, но не успяха да стигнат до гол. В 24-тата минута към Михаил Александров бе насочено центриране от Мисиджан, но българският национал не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

Най-доброто положение за домакините доде в 30-тата минута. Добра атака от дясно и пас към Александров, който насочи първия точен удар във вратата на Милсами, но Мицу спаси, а веднага след това и Мисиджан отправи точен изстрел, но стражът отново бе на мястото си.,

Първото по-опасно положение пред Стоянов дойде в 40-тата минута, когато Карлос Вела бе оставен непокрит и стреля опасно с глава, но стражът изби в корнер. При последвалия ъглов удар Александър Антонюк бе оставен непокрит в малкото наказателно поле и той без проблем вкара във вратата на Лудогорец за 1:0. До почивката "зелените" опитаха да изравнят резултата, но без успех.

Втората част започна така, както завърши първата - с натиск на домакините, като възпитаниците на Рибейро стигнаха до опасно положение в 50-тата минута, когато Козмин Моци се оказа непокрит в наказателното поле след изпълнение на корнер, но не успя да отправи силен удар.

В 60-тата минута Георги Андроник можеше да удвои аванса на тима си, след като бе изпуснат при центриране от ляво, но Владислав Стоянов показа класа и изби в корнер, след който не последва нищо интересно.

До 70-тата минута гостите предимно пазеха резултата с дефанзивна игра и бавене на времето, а противниците им опитваха всичко възможно, за да намерят верния път до вратата на Мицу. Три минути по-късно новото попълнение на българския шампион Цветелин Чунчуков се опита чрез симулация да си спечели дузпа, но това бе забелязано от главния рефер и младият нападател получи жълт картон.

Пет минути преди края на срещата се получи огромно разбъркване в наказателното поле на Милсами, от което обаче Лудогорец не успя да се възползва и не се намери футболист в зелено, който да отправи точен изстрел по посока на вратата на гостите.

"Зелените" ще се опитат да повторят постижението си от миналата година, когато се превърнаха във втория български отбор в групите на турнира на богатите, където заеха четвъртата позиция.

През лятото шампионите на България се разделиха с треньора си Георги Дерменджиев, като не негово място дойде португалецът Бруно Рибейро. От клуба си тръгнаха още Жуниор Кайсара, Фабио Ешпиньо, Александър Барт и Роман Безяк.

Стартовите 11 на Рибейро са: Владислав Стоянов на вратата, Йордан Минев, Козмин Моци, Александър Александров и Брайън Ангуло ще действат в защита, а Светослав Дяков и Лукас Маша ще са в дефанзивен план за Лудогорец, докато в предни позиции ще действат Абел Анисе, Върджил Мисиджан и Жуниор Кишада.

Молдовският шампион ще излезе на терена в Разград с Мицу, Райли, Ерхан, Шедрак, Расулов, Патраш, Белак, Андроник, Кожокари, Сурду и Антонюк