Анчелоти започва с ротациите преди "Ел Класико"

снимка: БТА/AP

Европейският шампион Реал Мадрид гостува на Леванте този уикенд, но наставникът на "белите" Карло Анчелоти вече поглежда към предстоящите в последствие два големи мача за своя тим - визитата на Ливърпул в Шампионска лига и супердербито с Барселона на "Сантяго Бернабеу" след малко повече от седмица.

"Марка" посочва, че почти сигурно италианският специалист ще "завърти" състава си в следващите две срещи, за да бъдат най-важните му футболисти в оптимално състояние за "Ел Класико" с каталунския съперник.

Реал Мадридвече изостава на четири точки зад временния лидер в Примера Дивисион, а евентуално подхлъзване на "Бернабеу" ще увеличи твърде много пасива на "лос меренгес".

Поради тази причина, Карло Анчелоти е твърдо решен да извади най-доброто срещу Барселона на 25 октомври.

Очаква се повече минути в следващата една седмица да получат мексиканският нападател Хавиер Ернандес и Иско, докато Хамес Родригес, Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл трябва да получат почивка в определени моменти и мачове.

Повече време на отдих ще получи и някой измежду Лука Модрич и Тони Кроос, като готов за действие е Асиер Ияраменди, който замени Кроос при гостуването на Лудогорец на националния стадион "Васил Левски" на 1 октомври.

А колкото до отбранителния вал на "кралския клуб", там големият въпрос е кой ще партнира на Серхио Рамос в "Ел Класико" с Барселона. Пред Карло Анчелоти има две опции за това - Пепе и Рафаел Варан, като италианецът тепърва трябва да прецени на кого да гласува доверие срещу впечатляващата офанзивна линия на каталунците, част от която вече ще бъде и Луис Суарес.