Реал Мадрид прави последен опит да задържи Кедира

снимка: БТА/AP

Ръководството на Реал Мадрид ще направи последен опит да задържи Сами Кедира в отбора, като клубът ще му предложи нов 4-годишен договор.

Това е един от акцентите на испанската преса тази вечер, като инфомрацията сочи, че световният шампион с Германия ще получи повишение в заплатата и ще взима 5 милиона евро на сезон до лятото на 2018 година.

В момента Кедира е контузен и не играе за клуба си, а мистерията около неговото име датира още от лятото, когато беше пред трансфер в края на прозореца, но остана в Реал и изяви желание да подпише нов контракт. Оттогава обаче той не е водил преговори за оставането си.

Договорът на Кедира изтича през следващото лято и, ако не преподпише в скоро време, той ще бъде поставен в трансферната листа за зимата и ръководството на тима ще се опита да го продаде. Цената му ще е окло 7-8 милиона евро.

Докато не преподпише своя контракт, Кедира няма да играе за отбора в Шампионска лига, дори да се излекува от контузия, за да не падне така или иначе ниската му пазарна стойност предвид изтичащия договор.

Към немския национал има интерес от страна на Ливърпул и Арсенал.