В Англия: 140 милиона паунда делят Роналдо от завръщане в Юнайтед

снимка: БТА/AP

Отборът на Манчестър Юнайтед ще трябва да се раздели с приблизително 140 милиона британски лири през следващото лято, ако иска да върне в състава си португалския национал Кристиано Роналдо.

Английското издание "Дейли Мейл" твърди, че Реал Мадрид ще продаде нападателя след края на сезона, а фаворит за неговия подпис е именно отборът на Луис ван Гаал.

"Червените дяволи" ще заплатят трансферна сума в размер на 60 милиона британски лири за правата на Роналдо, а самият той ще иска да прибира по 20 милиона на сезон при 4-годишен договор.

Сумата изглежда умопомрачителна, но Юнайтед ще я отдели за своето "златно момче", което може да бъде в основата на възраждането на клуба, отбелязва "Дейли Мейл".

Същото издание преди време написа, че головата машина на Реал е готов да напусне "Сантяго Бернабеу", ако му бъде осигурена седмична заплата от 500 000 паунда. 

Роналдо напусна Юнайтед през 2009-та година за рекордната покупка от 80 милиона паунда. В последните седмици обаче много се спекулира с негово настроение, след като португалската звезда публично разкритикува продажбата на Анхел ди Мария в Манчестър Юнайтед.

Самият Роналдо увеличи спекулациите по негов адрес като сподели, че би завършил кариерата си в Манчестър Юнайтед. Според медиите в Испания той иска да стане голмайстор номер 1 на Реал Мадрид и след това да замине при "червените дяволи".

Не трябва да се забравя и, че през миналия сезон Роналдо подписа нов петгодишен договор сезон и едва ли Реал би се съгласил да пусне голямата си звезда за по-малко парти от вече дадените за него.