Ювентус слага краен срок за Видал

снимка: БТА/AP

Италианският шампион Ювентус няма намерение да чака до самия край на летния трансферен прозорец (31-ви август) за евентуална оферта от страна на Манчестър Юнайтед за чилийския ас Артуро Видал.

Медиите в Англия започнаха стремглава кампания за привличането на халфа още след финала на Световното първенство, но реално все още няма оферта от страна на „червените дяволи“. Според най-разпространените информации Юнайтед ще трябва да плати поне 50 милиона евро за правата на Видал, но досега мениджърът Луис ван Гаал не е отправил официално предложение.

Видал игра 25 минути в една от контролите на Ювентус по време на турнето в Сингапур и с поведението си на и извън терена демонстрира, че се чувства отлично в Торино и не държи да напуска.

Според италианския специализиран сайт Calcio Mercato ако до вторник другата седмица Юнайтед не отправи официална оферта за футболиста, продажба със сигурност няма да има и „Старата госпожа“ ще „заключи вратата“.

Сайтът уточнява, че ръководството на Юве ще изисква евентуално и трансферна молба от Видал, за да склони да се раздели с него за сумата от поне 50 милиона евро.