Ще си сложи ли „главата в торбата“ Ивайло Петев?

снимка: aelfc

Бившият старши-треньор на Лудогорец и АЕЛ (Лимасол) Ивайло Петев призна, че е водел телефонен разговор с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, но все още няма конкретна оферта към него да наследи Любослав Пенев на поста национален селекционер.

В актуално студио „Дерби“ Петев сподели, че „националният отбор е над всичко“, но той самият трябва да прецени кое е най-доброто решение за кариерата му и дали „да си сложи главата в торбата“.

Към момента от БФС не бързат с избора на нов национален селекционер, защото официалните срещи на „лъвовете“ за календарната 2014-та година приключиха безславно с равенството 1:1 с Малта на „Васил Левски“.

Освен името на Ивайло Петев, за наследник на Любо Пенев се спряга и Стойчо Стоев. Иначе Петев не е обект на интерес единствено от БФС, дори клубове от А група са се опитали да го върнат в родното първенство, но той призна, че не би желал да води отбор, борещ се за оцеляване.

В „близките дни“, по думите на Петев, ще стане ясно дали той смята да приеме условното предложение на БФС и да води преговори за работата на национален селекционер или ще избере да продължи кариерата си в клубен отбор.