ЦСКА приема Ботев (Пловдив) в дербито на кръга в А група

галерия:

снимка: botevplovdiv.bg

Лидерът във временното класиране ЦСКА е домакин на Ботев (Пловдив) в очаквания с най-голям интерес мач от 11-ия кръг на родната А група.

“Червените” приемат “канарчетата” на стадион Българска армия в късния мач от днешната програма на А група - от 18:45 часа.

Преди това ще се изиграят още два двубоя - Локомотив (София) приема Берое в на стадиона си в столичния квартал “Надежда”, а в другия Черно море гостува на новака Хасково. И двете срещи са с начален час 16:00.

ЦСКА ще остане на върха в А група, независимо от изхода на дербито с Ботев (Пловдив), но това едва ли успокоява възпитаниците на Стойчо Младенов.

“Армейците” имат аванс от 4 точки пред Литекс и Левски на върха в класирането на А група, а на 5 зад тях са Берое, Лудогорец и Ботев.

И двата съперника записаха победи в последните си мачове. ЦСКА обърна Берое за 2:1 в Стара Загора, докато “канарчетата” надиграха с 2:0 Локомотив (Пд) в битката за Пловдив.

Преди мача наставникът на Ботев Велислав Вуцов бе категоричен, че ако отборът му играе за равен на “Армията” - ще загуби. Той заяви, че Ботев отива в София, за да се надиграва с ЦСКА и ще търси победата с всички сили.

4107171

Статистиката не говори в полза на “канарчетата”, които не знаят що е победа на стадион “Българска армия” от цели 29 години насам. За последно “жълто-черните” си тръгват с трите точки от София на 2 ноември 1985 г., когато надделяват с 3:2. Иначе Ботев може да се похвали със само четири успеха при визитите си на ЦСКА.

През този сезон “червените” нямат загуба у дома, като дори не са допуснали дол в четирите си домакински мача до момента, в които има голова разлика 14-0.

Факт обаче е, че старши треньорът на пловдивчани Вили Вуцов няма загуба от Стойчо Младенов и може да се похвали с победа и реми в сблъсъците с колегата си (успех с 2:1 с Черно море и 1:1 с Левски).

Двамата наставници нямат почти никакви проблеми с контузени и наказани футболисти, с изключение на Аурелиен Йоахим от ЦСКА и Момчил Цветанов от Ботев, които пропускат мача заради травми. В групата на “червените” пък се завръща Луис Соарес след изтърпяно наказание.  

4104904

По всяка вероятност Стойчо Стоилов да заложи на същите титуляри, които изнесоха мача с Берое, като единствената промяна е свързана с Антон Карачанаков, който се очаква да започне срещата за сметка на Неманя Милисавлевич.

Най-голямата опасност за вратата на ЦСКА ще бъде Александър Колев, подпомаган по крилата от Мариян Огнянов и 19-годишния талант Цветелин Чунчуков. От задни позиции пък ще оперира ветеранът Иван Цветков.

Вероятни състави:

ЦСКА: Дивиш; В. Василев, В. Илиев, Тунчев, Кукоч, Сънди, Маркиньос, Силва, Фелипе, Карачанаков; Буш

Ботев (Пловдив): Стаховяк; Й. Христов, П. Николов, Инез, Васев, Иршак, Балтанов, Чунчуков, И. Цветков, Огнянов; А. Колев