Какво направиха българите в Лига Европа?

снимка: БТА

Въпреки че българските отбори отпаднаха от Лига Европа някои български футболисти и треньори продължават към следващата фаза на турнира.

Най-големият успех може би е за Станимир Стоилов, който класира своя отбор Астана (Казахстан) в плейофите на Лига Европа.

Казахстанският клуб се справи с категоричното 3:0 като гост на шведския АИК. Първата среща бе приключила при резултат 1:1 и всички очакваха натиск от шведска страна. Още в 35-та минута обаче Кетевоама откри за гостите, а Шомко (54) и Джойчев (71) довършиха домакините.

Отборът на Майнц приключи участието си в Лига Европа след като допусна загуба от гръцкия тим Астерас (Триполис) с 3:1 и по този начин пропиля аванса си от 1 чист гол в първия двубой. Де Блазис откри резултата преди Джа-Чеол да изравни, но с две попадения на Маца домакините стигнаха до успеха. Тодор Неделев не взе участие в този мач.

Динамо (Москва) продължава напред след като победи като гост с 2:1 Апоел Ирони, а първата среща бе завършила наравно. Станислав Манолев не взе участие в този мач. Иначе домакините от Израел откриха резултата чрез Кехат, но Курани и Йонов обърнаха развоя на срещата.