Гуардиола настоява мобилизация в Байерн за Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Старши-треньорът на Байерн (Мюнхен) Хосеп Гуардиола не очаква нищо по-малко от пълна мобилизация в редиците си за последния мач от Шампионска лига между баварския колос и ЦСКА (Москва) на стадион „Алианц Арена“ в сряда.

Байерн си е осигурил първото място в група Е, но московските „армейци“ имат всички основания да преследват победата, за да запазят шансове за второто място. В другия двубой на „Олимпико“ Рома приема Манчестър Сити.

„Не може да се отнасяме пренебрежително към мача или към съперника, трябва да покажем уважение към футбола, защото той е нашата професия.

Не знам колко промени ще направя в състава си, ще стане ясно от последните тренировки, но определено имам изморени играчи след двубоя с Леверкузен в Бундеслигата.

ЦСКА все още има шанс да се класира и със сигурност ще играе на живот и смърт срещу нас, а ние ще се опитаме да спечелим мача, за да завършим подобаващо груповата фаза.

ЦСКА показа, че има сърце, не само защото победи Манчестър Сити, те се бореха мъжки във всеки мач и ще опитат да направят живота ни много труден утре. Най-важно ще бъде да контролираме контраатаките им и да не се оставяме да бъдем изненадани“, каза Гуардиола на официалната пресконференция преди мача от Шампионска лига.