Шотландски рефер ще свири на Лудогорец - Реал Мадрид

снимка: Guliver/Getty Images

Съдийска бригада от Шотландия ще ръководи срещата между Лудогорец и Реал Мадридот Шампионската лига в сряда вечер.

Главен рефер на срещата ще бъде 42-годишният Крейг Томсън, докато помощници ще бъдат Алън Мълвани и Деймиън МакГрейт. Допълнителни съдии зад вратите ще бъдат Стивън МакЛийн и Кевин Кланси. За четвърти арбитър е определен Дейвид МакГийчи.

Крейг Томсън ръководи международните мачове под егидата на ФИФА от 2003 година насам, като британецът дори свири две срещи от Европейското първенство в Полша и Украйна през 2012.

За негово разочарование обаче, юристконсултът от Единбург не получи наряди за тазгодишното Световно първенство в Бразилия.

През миналия сезон шотландецът ръководи две срещи от Шампионската лига, а в настоящата кампания двубоят в София ще бъде негов дебют в груповата фаза, след като свири плейофа Стандард Лиеж - Зенит - 0:1 на 20 август.

Любопитното е, че Крейг Томсън вече е свирил един мач на Реал Мадрид в Шампионска лига. Това се случи на 23 ноември 2011 година, когато "кралския клуб" разгроми Аякс с 4:0 насред Амстердам.

Той е свирил и една среща с българско участие. На 10 юли 2007 година шотландецът е главен съдия на двубоя между младежките национални отбори до 21 години на Белгия и България, завършил 1:1.

Всичко за двубоя Лудогорец - Реал Мадрид можете да видите на ТОЗИ ЛИНК!