Потвърдено: Ивайло Петев е треньор на България

снимка: Булфото

Ивайло Петев е новият национален селекционер на България, потвърди президентът на Славия Венцеслав Стефанов в качеството си на член на Изпълнителния комитет (Изпълком) на Българския футболен съюз.

„Да, Ивайло Петев е новият треньор, той е избран. И вярвам, че ще работи съвестно, виждате, че той още не е официално оповестен, но започва да ходи да гледа мачове“, заяви Стефанов пред камерата на „Диема“.

Той говори след победата на Славия над Левски с 3:1 в най-старото столично дерби от 19-ия кръг на А група. Ивайло Петев бе на трибуните на стадиона в софийския квартал „Овча купел“, като по неофициална информация специалистът ще се стреми да гледа на живо колкото може повече двубои от родния шампионат.

„Сигурен съм, че Ивайло Петев ще избере футболисти, които с чест да защитават националната фланелка. Чудеса стават само в приказките, въпреки че имаме някакъв шанс за класиране на Европейско първенство.

Ивайло Петев ще бъде треньор на България за следващите квалификации (за Световното първенство в Русия през 2018-та) и за тях съм сигурен, че ще имаме готов отбор“, каза още Венцеслав Стефанов.