40 лева билет за „А“ сектор на България – Малта

снимка: Булфото

40 лева ще струва билетът за сектор „А“ на Националния стадион „Васил Левски“ за второто домакинство на България в квалификациите за Евро 2016 срещу Малта на 16-ти ноември от 21:45 часа.

Ръководството на БФС пуска днес първата партида билети за двубоя от 4-ия кръг на Група Н, като цените са:

„А“ сектор – 40 лева

„В“ сектор – 20 лева

„Б“ и „Г“ сектор – 10 лева

Sporta.bg припомня, че за предишното домакинство на „лъвовете“ на Хърватия на 10-ти октомври, билетите бяха 50 лева за сектор „А“, 30 лева за сектор „В“ и по 15 за „Б“ и „Г“.

Повечето български електронни медии прогнозират ниска посещаемост на мача с Малта въз основа на цените на билетите, „късния“ час и двете поредни загуби на националния отбор от Хърватия и Норвегия.

Sporta.bg призовава българските фенове да не се подвеждат по подобни прогнози и да осигурят колкото се може по-мощна подкрепа за „лъвовете“ на Любослав Пенев. Билетите със сигурност не са „евтини“, особено предвид ранга на съперника, но 10 лева за сектор „Б“ и „Г“ и 20 лева за сектор „В“ не би трябвало да са чак толкова непосилни за бюджета на феновете.

БФС със сигурност не спомага за напълването на стадиона с подобни цени за домакинството на Малта, но този мач може да възвърне шансовете на националния отбор да се пребори поне за третото място в Група Н, което дава право на участие в бараж.

Вижте временното класиране в квалификациите за Евро 2016.