ВИДЕО: Ювентус се развихри у дома

галерия:

снимка: БТА/AP

Ювентус продължи стабилно седмицата си, след като стигна до втора поредна победа - този път в 11-ия кръг над Катаня с 4:0 в Торино.

 

Домакините играха много разнообразно като вкараха по два гол в двете полувремена. През първата част Видал откри след рикошет в 27', а в 32' Пирло беше точен от пряк свободен удар.

 

През вторите 45 минути Тевес (65) и Бонучи (71) пречупиха съперника за най-убедителната победа на шампионите от старта на шампионата.

 

Въпреки това "бианконерите" остават на втора позиция, като изостават на 2 точки от лидера Рома, който утре има лесно домакинство на Киево. Катаня пък остава сред изпадащите и е 18- и с 6 точки.

 

Ювентус натисна от самото начало, а първите два шанса се откриха пред Карло Тевес, но не сполучи. Бергасио от своя страна изпусна при една от малкото атаки на Катаня в срещата.

 

Въпреки силния натиск ранен гол така и не падна, а следващият пропуск беше на сметката на Йоренте, чийто удар с глава мина на сантиметри от гредата.

 

В крайна сметка обаче двете нули на светлинното табло бяха нарушени, след като Видал пробва удар отдалеч, топката рикошира в двама играчи и влетя неспасяемо във вратата в 27'.

 

Бързо след това авансът на Ювентус нарасна до 2 гола, след като Пирло изпълни брилянтен пряк свободен удар, а топката мина над стената и се озова в мрежата - 2:0. До края на полувремето отново Тевес пропусна да отбележи, стреляйки във вратата на Андухар.

 

След подновяването на играта най-активният в редиците на на Ювентус Карлсо Тевес успя да събере няколко защитника около себе си, а след това да направи двойно подаване с Йоренте - аржентинецът остана сам срещу вратаря, преодоля го и най-накрая отбеляза.

 

До края на срещата Ювентус отбеляза "само" още един гол, като в 71' при изпълнение на къс корнер Джовинко проби в наказателното поле и поднесе топката на Бонучи, който засече центрирането по трева в мрежата за 4:0.