ВИДЕО: Един Кака не стигна за победа над Лацио

галерия:

снимка: БТА/AP

В дербито на грандовете с проблеми между Милан и Лацио на "Сан Сиро" двата отбора не успяха да определят кой е по-добрият отбор и завършиха наравно 1:1 в мач от 10-ия кръг на Серия А.

 

През първата част голове не паднаха, но публиката изригна в 54', когато Кака отбеляза феноменален гол и записа първо попадение за Милан след завръщането си. Сиани в 72' обаче фиксира крайния резултат.

 

В края на срещата Кандрева и Клозе пропуснаха да донесат победа за гостите, докато Милан продължи с колебливото си представяне. Балотели пък продължи със слабото си представяне и вече повече от месец няма гол за клубния си тим.

 

Равенството оставя Милан на 10-о място с 12 точки, докато с три повече са римляните, които окупират 7-о място. И двата отбора обаче остават на повече от 10 точки от челниците.

 

Двата отбора почнаха много припряно срещата, но Милан определено диктуваше събитията на терена. Балотели пробва удар от дистанция, но Маркети се намеси отлично. Кака пък стреля над вратата в 12'.

 

Най-доброто положение през първата част дойде 15 минути преди почивката, като Кака се озова непокрит в наказателното поле, преодоля Раду и стреля по диагонала, но не намери очертанията на вратата.

 

До почивката Монтоливо тества колко съсредоточен е Маркети с няколко удара отдалеч, но италианският национал се намеси авторитетно и запази нулевото равенство.

 

След подновяването на играта След подновяването на играта "росонерите" продължиха да са по-активни и логично се стигна до попадение. Кака получи топката отляво и сви към центъра.

 

Той обаче видя пространство и стреля технично с парабола от около 17 метра, а топката влетя между лявата и горната греди - 1:0 след брилянтен гол на Кака. След гола Монтоливо и Балотели пропуснаха добри положения.

 

Лацио обаче реши да погледне по-смело към вратата на домакините, което се оказа и добра идея. Кандрева напредна в 72' по дясното крило и намери сред 4-ма играчи на "росонерите" защитника Сиани, който с глава от 2 метра вкара за 1:1 с дебютния си гол в Серия А.

 

След гола Клозе и Кандрева имаха страхотни шансове да се разпишат, но Габриел се намеси категорично и запази точката за своя тим.