ВИДЕО И СНИМКИ: Кака сложи лентата и се завърна с асистенция

галерия:

снимка: БТА/AP

Легендата на Милан Рикардо Кака изигра първия си мач за „росонерите" след повече от четири години, като днес бразилецът се отличи с асистенция за успеха с 4:0 над Киасо в приятелска среща.


Броени дни след като Милан финализира трансфера на „кариоката" от Реал Мадрид, Кака изведе тима с капитанската лента на лявата ръка и демонстрира добра форма, макар и срещу непретенциозен съперник.


Антонио Ночерино, Матиас Силвестре, Робиньо и Рикардо Сапонара реализираха попаденията за Милан, като именно Кака бе един от футболистите, отличили се с асистенции. Останалите голови подавания бяха дело на Робиньо и Алесандро Матри.


Кака стартира сред титулярите на Масимилиано Алегри и носи капитанската лента, преди да бъде заменен от М'байе Нианг на почивката. Носителят на Златната топка за 2007 година асистира за първото попадение в мача, дело на Антонио Ночерино, като можеше да се отличи и с още една асистенция. Малко по-късно Кака пусна добър пас и към своя сънародник Робиньо, който обаче пропусна.


Макар и все още далеч от най-добрата си форма, бразилският магьосник си заслужи комплименти от Масимилиано Алегри.


„Кака все още няма игрови ритъм, но днес той се справи добре", довери Алегри.


Самият бразилец също сподели мнението си от днешния неофициален дебют с червено-черната фланелка.


„Все още ми липсва игрова практика, но вече и на 31 години, успях да науча много с времето. Вече по-добре подбирам пасовете си, като правя и по-малко грешки", сподели Кака.


Съставът на Милан:Амелия, Дзакардо, Мексес (Вергара), Силвестре (Педоне), Емануелсон (Пинато), Ночерино (Ронданини), Де Йонг (Поли), Мунтари (Модич), Кака (Нианг), Робиньо (Сапонара), Матри (Клаверия)