Кака: В Милан ще преоткрия радостта от футбола

снимка: acmilan.com

Днес Милан представи официално перлата в лятната си селекция Рикардо Кака. Бразилецът се завръща на "Сан Сиро", след като през 2009 година бе продаден на Реал Мадрид за 68.5 милиона евро. Сега "росонерите" си го върнаха без да платят нищо, като договорът на Кака е за две години.

 

Бразилецът не успя да се наложи в Реал Мадрид, а престоят му на "Сантяго Бернабеу" бе съпроводен от контузии и разочарования. Той се надява, че в Милан ще възроди кариерата си и отново ще се наслаждава на футбола.

 

"Не напуснах Реал Мадрид по вина на Жозе Моуриньо. Той няма нищо общо с това, дори напротив - Моуриньо ме направи по-силен. Исках да дам най-доброто от себе си за него през тези години и винаги да бъда на разположение. За съжаление не винаги бях във форма и това ми попречи", каза 31-годишният футболист при представянето си.

 

"Престоят ми в Реал Мадрид ми помогна да израсна. Придобих полезен опит в личен план, но не и в професионален. Не съжалявам за годините в Реал, но истината е, че заради начина, по който се развиха нещата, започнах да губя желанието си за игра. Взех решение да напусна след разговор с Карло Анчелоти", разкри носителят на Златната топка за 2007 година.

 

"Искам да играя редовно в Милан и затова и се реших на тази стъпка. Тук ще преоткрия радостта от футбола. Милан е един от седемте най-велики отбора в Европа и затова ние трябва да се опитаме да спечелим всички турнири, в които участваме. Смятам, че отборът може да се справи добре в Италия и Европа. В състава има много шампиони, които са свикнали с напрежението. Искам Милан да побеждава", добави Кака.

 

"Сега за мен ситуацията в отбора е напълно нова. Ще имам различна роля. Ще помагам на по-младите, както на мен ми помагаха в миналото. Готов съм да играя, където ме сложи треньорът. Ще направя всичко за доброто на тима.

 

Смятам, че ще се разбираме добре с Марио Балотели. Той е страхотен играч и е доказал това във всеки клуб, в който е играл. Милан обаче не е само Балотели. В отбора са Алесандро Матри, Робиньо, Джампаоло Пацини, Стефан Ел Шаарави... Всички те са чудесни футболисти.

 

Трябва да преоткрия постоянството в играта си, иначе физически съм готов. Последните дни бяха специални за мен, защото Милан е моят дом. Днес, когато отидох до базата в Миланело, имах чувството, че никога не съм си тръгвал", завърши Кака.