ВИДЕО: Ники Михайлов с първото си обширно интервю във Верона

галерия:

снимка: Hellas Verona Channel

Българският национал Николай Михайлов даде обширна пресконференция преди началото на сезона в Серия А и обясни мотивите си да подпише с Верона и да разкаже на италианските журналисти повече за миналото си.

 

Михайлов не се притеснява от силната конкуренция на вратарския пост, където освен него, титулярно място ще искат бразилците Николас и Рафаел.

 

Ники обясни защо е избрал Серия А, а не е подписал с отбори от елитните шампионати на Англия, Испания и Турция. Също така българският страж разказа за футболния си път и заяви, че не се притеснява да участва в напрегнати мачове.

 

В първия кръг Верона приема Милан от 19:00 часа в събота, 24-ти август.

 

"Тук съм от около седмица след лагера с националния отбор и съм още в период на адаптация. Запознавам се с треньорите и играчите. Първите ми впечатления са отлични - харесва ми, че съм тук, харесва ми отборът и се стремя да съм в оптимална форма.

 

И Николас, и Рафа са много добри вратари и много добри момчета. Най-важното е да сме джентълмени и да имаме добри отношения. Но във футбола е най-добре да има конкуренция, не само на вратарския пост, а на всички. Тогава си под напрежение, даваш всичко от себе си на тренировките и в мачовете.

 

Когато си под напрежение, трябва да покажеш, че заслужаваш да си в отбора. Аз съм нов вратар тук и е нормално да се иска от мен да покажа потенциала си и да си заслужа мястото. Това са нормални неща.

 

По-важното за мен е, че и Рафа, и Николас са много добри момчета и ми помагат много. Те знаят английски и ми превеждат много неща, тъй като аз тепърва уча езика.

 

В Твенте съм играл в Шампионската лига и в Лига Европа, така че за мен е нормално да участвам в големи мачове. Също така с националния отбор сме в група с Италия, които вече играха в София.

 

Не е проблем за Верона да започне сезона срещу Милан. Ще бъде страхотно, защото ще е на нашия стадион, пред нашите фенове. Това е голям успех за Верона, защото клубът премина през Серия С до Серия Б и сега Серия А.

 

Идеалният сценарий ще бъде да вземем 3 точки, но целта е във всеки мач да ставаме все по-добри. Но е ясно, че в домакинствата винаги трябва да търсим победата, защото имаме подкрепата на феновете си.

 

От малък винаги съм мечтаел да играя в Серия А. Започнах кариерата си в Левски - най-големият клуб в България - като съм минал през всички младежки формации на националния отбор.

 

Имах един период в Ливърпул, но бях още на 19 години и имах проблеми с визата, защото не се бях включвал в 75% от мачовете на националния отбор и трябваше да си търся нов клуб. Отидох във Фиорентина и оттам в Твенте.

 

Баща ми, който също е треньор, ме посъветва да остана в Холандия, защото те работят изключително добре с младите играчи. Така в Твенте всичко беше наред, защото можех да се развивам по най-добрия начин. Клубът прогресираше, станахме два пъти шампиони, носители на Купата, Суперкупата - всичко. Играхме четвъртфинал на Лига Европа, така че имахме страхотен период от 3 години.

 

Сега ми беше време да продължа напред - имах предложения от Англия, от Примера дивисион, от Турция... но вътрешното ми усещане беше, че Серия А е моето място. Смятам, че Верона в момента е на своето място в Серия А и искам да помогна на отбора да остане там, защото Верона е клуб именно за елита", завърши Михайлов.