Продажбата на Ди Мария и Мората финансират трансфера на Хамес

снимка: БТА/AP

Флорентино Перес е убеден, че това лято "галактическото" име в селекцията на Реал Мадрид ще бъде Хамес Родригес, чиято звезда заблестя най-ярко по време на Световно първенство 2014.

Колумбиецът все още води в класирането при голмайсторите с 6 гола и, ако Томас Мюлер не вкара два гола за Германия във финала срещу Аржентина, ще стане голмайстор на турнира.

Реал Мадрид пък иска да засили конкуренцията в отбора в опит "кралете" да станат първият тим, защитил титлата в Шампионска лига. Както е известно, "белия балет" най-накрая спечели бленуваната "Десета" в края на май.

Играчът на мача срещу Атлетико (Мадрид) - Анхел Ди Мария, по всяка вероятност ще бъде продаден, въпреки кампанията на хиляди фенове на тима за неговото оставане на "Сантяго Бернабеу".

ПСЖ е отборът с най-големи шансове, като френският шампион ще отправи оферта за 60 милиона евро. В същото време се спекулира, че Манчестър Юнайтед вече има депозирана оферта на стойност 45 милиона паунда.

От трансфера на аржентинеца се очакват големи постъпления в касата на клуба, а 22-та милиона, които Реал ще получи от Ювентус за правата на Алваро Мората ще са достатъчни за трансфера на Хамес, който се очаква да е около 75 милиона евро. Мората ще има клауза за откупуване през 2016 година на стойност между 30-35 милиона евро. 

Смята се, че Реал Мадрид вече е осъществил първия си трансфер. Въпреки че няма официална информация, медиите в Испания са убедени, че през следващата седмица ще бъде представен Тони Кроос, който идва срещу 25 милиона евро от Байерн (Мюнхен).