Дишайте: Бейл в Мадрид до часове

снимка: Guliver/Getty Images

Гарет Бейл ще подпише официално с Реал Мадрид в следващите няколко часа и по този начин ще бъде сложен край на една от най-протаканите и дългоочаквани трансферни саги изобщо в историята.

 

Sporta.bg припомня, че още вчера се заговори, че уелската суперзвезда на Тотнъм е получил „зелена светлина" за пътуването си до Мадрид, след като „шпорите" се съгласиха с предложението на „белия балет".

 

Според испанското радио „Копе", Бейл не само вече е уговорен за Реал, а и ще бъде официално обявен в петък по време на мача за „трофея на Бернабеу".

 

Това маркетингово решение на ръководството на „кралския клуб" обаче вероятно ще измести акцента от завръщането на легендата Раул Гонсалес на „Сантяго Бернабеу", където неговият Ал Сад ще спори за демонстративното отличие с „белия балет".

 

Пак според радио „Копе" Фабио Коентрао не е част от сделката за Бейл, защото собственикът на Тотнъм Даниел Леви не се нуждае от футболисти, а от пари. Той вече пръсна около 100 милиона за трансфери, а последните му покупки са Вилиам от Шахтьор (Донецк) и Ерик Ламела от Рома.

 

„Копе" съобщава, че Гарет Бейл ще струва малко повече от 99 милиона евро на Флорентино Перес - това е по-малко от тиражираните през последния месец колосални суми, но е достатъчно, за да направи уелската суперзвезда най-скъпият футболист в историята.

 

Както обикновено, звездната покупка на Реал ще бъде представена официално пред феновете на препълнения „Бернабеу" следващата седмица.