Тонев минава медицински прегледи в Селтик

Българският национал Александър Тонев пристигна в Глазгоу снощи, за да финализира трансфера си в шотландския шампион Селтик, съобщава местното издание "Дейли Рекърд".

Оценяваният на 2 милиона английски лири българин е собственост на Астън Вила, но след интензивни преговори през уикенда от управата на шотландския гранд постигнаха договорка за привличането му под наем за един сезон с опция за закупуване.

24-годишното крило в момента преминава медицински изследвания на "Селтик Парк" и ако резултатите са добри, той се очаква да парафира личния си контракт до края на деня или утре.

Тонев е трансферна цел номер 1 на мениджъра на "зелено-белите" Рони Дейла през това лято, след като Селтик не успя да се пребори с конкуренцията на Астън Вила за привличането му преди 12 месеца.

Българинът пристигна на "Вила Парк" с трансфер за 3.2 милиона евро от полския Лех (Познан) през юли миналата година. Той обаче не успя да се утвърди в състава на бирмингамци и не влиза в плановете на наставника Пол Ламбърт за новия сезон.

Александър Тонев записа 20 официални мача за Астън Вила, на само в 8 от започна като титуляр. Той така и не успя да отбележи гол с екипа на "виланите", въпреки очакванията на феновете, че ще се превърне в следващата българска звезда на клуба след бившия капитан Стилиян Петров.