Моуриньо отмъкна сигурна покупка на Тотнъм

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо изненадващо се похвали, че смятаният за сигурно ново попълнение на Тотнъм - Вилиан - е избрал „сините" и ще акостира на „Стамфорд Бридж".

 

Според Специалния Челси се е включил в последния момент в битката за подписа на 25-годишния бразилец от Анжи (Махачкала), но Вилиан се е съгласил да премине в „синята" част на Лондон.

 

Моуриньо отрече информациите, че подобен трансфер на Челси означава раздяла с испанския национал Хуан Мата.

 

Sporta.bg припомня, че Вилиан бе считан за сигурен нов в Тонтъм за сумата от 30 милиона паунда, но Челси е предложил 31.6 милиона от същата валута в четвъртък следобед и това е наклонило везните в тяхна полза.

 

„Той трябва да премине медицински тестове, иначе всичко друго е уредено", обясни Моуриньо.

 

„Хуан Мата е играч, когото всички ние харесваме и искаме да задържим. Целта ни е да повишаваме качеството на състава, а не да го понижаваме", каза Специалния по отношение на Мата.

 

Колкото до Тотнъм, 30-милионната "покупка" Вилиан щеше да е най-скъпата в историята на клуба, но по всичко изглежда, че се е провалила.

 

Така най-скъпото попълнение до момента на "шпорите" е Роберто Солдадо от Валенсия, за когото бяха платени 26 милиона паунда.