Давид Луис направи жест, за да играе в Барса

снимка: БТА

Бразилският национал Давид Луис е направил реверанс към шампиона на Испания Барселона в стремежа си да облече екипа на каталунците.

 

Според вестник Mundo Deportivo бранителят на Челси се е съгласил да намали заплатата си, за да може да подпише с Барса.

 

Късно снощи агентът на футболиста Джулиано Бертолучи се е срещнал с представители на испанския шампион за да обсъдят личните условия. Барса отказва да хвърли кърпата в борбата за Луис, но и не е отстъпил в предложените параметри на заплатата на играча.

 

В крайна сметка Луис ще взима по-малко в Барселона, но се е съгласил на условията, защото би желал да заиграе в Примера дивисион. Той взима 6 милиона евро в Челси.

 

Това обаче не означава, че ще се стигне до трансфер, защото Челси няма намерение да се раздели на драго сърце с един от най-качествените бранител в света, а Барселона не обича да плаща накуп многомилионни суми.

 

Челси пък отказва да се съгласи на сделка за по-малко от 46 милиона евро, което е космическа сума за възможностите на Барселона.

 

Sporta.bg припомня, че Давид Луис е номер 1 в трансферния лист на каталунците, след като Тиаго Силва отказа да премине в "блаугранас" срещу по-малко годишно възнаграждение.