ВИДЕО: Челси се разправи с Интер пред 40 000 в Индианаполис

снимка: БТА/AP

Челси се наложи с 2:0 над Интер в приятелски мач, част от турнира "Интернешънъл Чемпиънс Къп", игран пред повече от 40 000 зрители на "Лукас Ойл Стейдиъм" в Индианаполис (САЩ).

 

Възпитаниците на Жозе Моуриньо надиграха тези на Валтер Мадзари и заслужено се поздравиха с успеха. И двете попадения в мача паднаха през първото полувреме, а точни за лондончани бяха Оскар (12') и Еден Азар от дузпа (28').

 

"Нерадзурите" пък завършиха срещата с 10 човека, след като Уго Кампаняро получи червен картон в 58-ата минута за грубо нарушение срещу Джон Тери.

 

Срещата започна по възможно най-добрия начин за отбора на Челси, който откри резултата след 12 минути игра. Виктор Моузес намери Оскар на границата на наказателното поле и бразилецът изпрати топката неспасяемо в пазената от Самир Ханданович врата.

 

Крайното 2:0 бе оформено от Еден Азар в 28-ата минута, след като белгийският национал се разписа от дузпа, която футболистите на Интер дълго време оспорваха.

 

След почивката темпото на игра падна, като за това допринесоха и многото смени, направени от двамата треньори. В крайна сметка до нови попадения в мача не се стигна и Челси излезе победител, класирайки се за полуфиналите в приятелския турнир, където ще се изправи срещу Милан.