Батков разпореди: 5 поредни победи и забравям за 0:3 от ЦСКА

снимка: Булфото

Футболистите на Левски може да компенсират загубата от ЦСКА с 0:3 поне във финансово отношение, пише вестник „Меридиан Мач".

 

Ръководството на отбора е обявило, че наложените глоби на футболистите заради погрома от вечния враг ще паднат, ако "сините" запишат 15 точки в следващите 5 срещи след ЦСКА.



Както е известно от „Герена" официално разкриха, че на футболистите ще им бъдат удържани по 30% от заплатите. Сега обаче те имат шанса да се разминат с тази санкция, ако победят последователно Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Пирин (Гоце Делчев), Берое и Литекс.



Първата стъпка в това отношение вече е направена с успеха над "канарчетата". Предвид състоянието на отбора, което е видимо тежко въпреки съботната победа над Ботев, петте поредни успеха изглеждат доста трудна цел.



"Възможно е да отпаднат глобите на футболистите, но на този етап това не е реално да се случи", заяви Христо Йовов. Спортният директор на „сините" също така е разкрил на играчите и друга възможност да се отърват от глобите и тя е недоволните незабавно да си тръгнат от "Герена" срещу скромна компенсация.



"Който не е съгласен да получи само 70 процента от възнаграждението си може веднага да напусне клуба. Даваме му две заплати и късаме договора", казал Йовов.



Нито един от футболистите обаче не се е съгласил на подобен вариант. Трябва да уточним, че ръководството на Левски, а и всеки един клуб в България, няма юридическо право да реже заплатите на играчите си.



Именно заради това те сами трябва да се съгласят да вземат по-малко пари. Санкциите може да бъдат само върху премиите, а на "Герена" така или иначе не взимат бонуси за отделните победи и изиграни мачове.