Стоилов: Ботев не прилича на себе си

снимка: Булфото

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов очаквано беше крайно разочарован от поведението на футболистите си, които записаха пореден незадоволителен резултат далеч от „Колежа".

 

С гол на Гари Родригес в 85-ата минута Левски надви гостуващите „канарчета" и ги отдалечи още повече от първото място в класирането.

 

Според Стоилов не може да се говори за криза, въпреки регистрираните две поредни загуби - от Левски днес и 3:1 от Локомотив (София) в „Надежда" миналата седмица.

 

„Загубихме мача, защото Ботев игра слабо, особено през второто полувреме.

 

През първото полувреме играта беше равностойна, ние не можахме да си разиграем ситуациите, а през второто едва ли не чакахме да загубим и да получим гол", каза Стоилов, който видимо беше изнервен след поражението.

 

„Не е важно какви са били указанията ми на почивката, важното е какво сме играли през второто полувреме - не приличаме на отбор, който иска да побеждава. Не може да оставяме на противника той да играе и да притежава топката и той да създава положения.

 

Какво да кажа, трябва да си направим анализите и да видим как да излезем от тази ситуация. За криза не може да се говори, всеки има тежки периоди, от 10 месеца сме нямали тежки моменти, сега имаме две поредни загуби.

 

Ботев не прилича на себе си, може би е натежал фактът, че ни слагаха сред сигурните претенденти за титлата заедно с Лудогорец", завърши Стоилов.