Загорчич: Изиграхме перфектен мач, можеше да бием и с повече

снимка: Булфото

Старши треньорът на Литекс Златомир Загорчич нямаше как да не е доволен след победата на своите момчета над шампиона Лудогорец.

 

Ловчанлии спряха полета на "орлите", побеждавайки ги с 4-2 насред Разград в оказалия се фатален за домакините 13-и кръг от родната А групa.

 

Двубоят се превърна в истинско дерби, като освен от шест гола, то бе съпътствано и от повече от десет жълти и два червени картона, а няколко минути преди края на редовното време, двата отбора за малко не си спретнаха масов бой.

 

Веднага след края на мача Загорчич бе помолен да коментира думите на колегата си в Лудогорец Стойчо Стоев, който заяви, че съдийството е било "неадекватно".

 

"Не съм съгласен с казаното от Стойчо Стоев за съдията", започна сръбският специалист.

 

"Ние създадохме много положения. Изиграхме този мач точно както трябваше. Играхме перфектно срещу Лудогорец, без нито една грешка. Даже можеше да вкарамe повече голове", добави наставникът на "оранжевите".

 

Златомир Загорчич коментира и грозните сцени, които се разиграха в края на мача от наглед невинна ситуация при смяната на играчи на Литекс. Тогава Жуниньо Кишада превъртя и нападна играчите на гостите, след което последва масов сблъсък между лагерите на двата отбора.

 

"Грозните сцени - за тях е виновен номер 12 от Лудогорец. Не знам защо той реагира така. За мен това не бе нормално", категоричен бе Загорчич.