Стойчо Стоев: Неадекватно съдийство

снимка: Булфото

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев бе видимо афектиран от загубата на тима си с 2:4 от Литекс в голямото дерби от неделния ден на 13-ия кръг в А група.

 

Шампионите изненадващо допуснаха звучна домакинска загуба и продължават да се представят колебливо срещу „оранжевите", откакто поддържат елитното си присъствие в българския футбол.

 

Досега Лудогорец има 1 победа над тима от Ловеч, два пъти мачовете са завършвали наравно, като след днес вече Литекс има 2 успеха над „орлите".

 

Според Стоев съдията Ивайло Стоянов не е бил на нивото на двата отбора и не им е позволил да направят дори по-атрактивен мач. Най-сериозните претенции на домакините бяха за неотсъдена дузпа и червен картон за Страхил Попов, който в 65-ата минута с ръка спаси топката пред голлинията след удар на Върджил Мисиджан.

 

„Стана добър мач, но неадекватно съдийсто - неадекватно. Не мисля, че е било целенасочено, но се видя от първите минути какво става.

 

Не искам да коментирам, защото съм афектиран. Поздравявам отбора на Литекс, не казвам, че са ни били случайно, но съдията беше много зле - и страничните, не само главният.

 

Ситуациите станаха пред мен и ги видях, но се случва във футбола понякога съдиите да са на нивото на отборите.

 

Днес определено съдията не позволи и на двата отбора да играят добър футбол", каза видимо недоволният Стоев пред NEWS7 след края на мача.