Защо ЦСКА смачка Левски? Отговорите на главните действащи лица (ВИДЕО)

снимка: БТА

ЦСКА обезличи Левски с 3:0 в 132-рото издание на Вечното дерби в А група и зарадва многобройните си фенове в 13-ия кръг на един от сезоните, които започнаха по най-тежкия начин за 31-кратните шампиони.

 

Неманя Милисавлевич, Апостол Попов и Емил Гъргоров реализираха попаденията в рамките на 6 минути между 31-ата и 37-ата, за да донесат най-изразителната победа на някой от двата отбора от 26-ти октомври 2002-ра година.

 

Собственикът на Левски Тодор Батков бе видимо огорчен и вбесен от неприятното поражение на „сините", като бе категоричен, че „спира финансирането" на първия отбор.

 

Колегата му начело на ЦСКА Александър Томов обяснимо бе на противоположния полюс и сподели, че футболистите са го хвърляли във въздуха, докато са празнували в съблекалнята.

 

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов също бе изпаднал в еуфория след категоричния успех над вечния съперник и призова да бъде наричан Тройчо.

 

Наставникът на Левски Антони Здравков бе потресен от играта на футболистите си и сподели, че ще иска те да бъдат глобени за безобразното си представяне срещу „армейците".

 

Спортният директор на „сините" Христо Йовов пое отговорността и вината за тежката загуба, като обясни, че е забранил на футболистите си да говорят пред медиите след мача.

 

Мирослав Иванов обаче бе интервюиран от ТВ7 на пистата на Националния стадион „Васил Левски" и заяви, че не може да намери обяснение за трагичната игра на тима.

 

Десният бек на „сините" Дъстли Мюлдер призова за усилена работа в тима, за да се излезе от неприятното положение.

 

Асът на ЦСКА Емил Гъргоров отчете факта, че това Вечно дерби е било различно от предишните издания на най-големия сблъсък в българския футбол.

 

Тодор Янчев призова да „не злобеем" срещу Левски, защото и ЦСКА се е намирал в тежко положение, и от неотдавна.

 

Помощник-треньорът на „сините" Мариян Христов не пожела да хвърля цялата вина върху футболистите и оправда решението на Тодор Батков да спре финансирането.