Младенов в еуфория: Викайте ми Тройчо, заслужил съм си го

снимка: Булфото

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов очаквано беше щастлив и облекчен след изразителната победа с 3:0 на „червените" над вечния враг Левски в големия сблъсък на българсия футбол днес на Националния стадион „Васил Левски".

 

Във видимо приповдигнато настроение специалистът дори призова всички фенове и журналисти да го наричат Тройчо, защото си го е заслужил.

 

„Армейците" нанесоха най-тежкото поражение на големия си съперник от 30-ти октомври 2002-ра година, когато отново под ръководството на Младенов поразиха също с 3:0 Левски.

 

За първи път от пролетта на сезон 2010/2011 пък някой отбор реализира три попадения във Вечното дерби - ЦСКА спечели с 3:1 на стадион „Георги Аспарухов" в първия мач на Милен Радуканов начело на „червените".

 

ЦСКА вече има 26 точки в класирането и поне временно се изкачва до втората позиция в А група. Лидерът Лудогорец е с 28 и ако победи Литекс в другото голямо дерби на 13-ия кръг, ще остави „армейците" на второто място. Левски остава с 19 пункта на 6-та позиция.

 

„Фантастичен мач и резултат. От днес заявявам пред цяла България, нека всички журналисти ме наричат Тройчо. Мисля, че си го заслужих.

 

Изиграхме перфектно първото полувреме, второто просто трябваше да контролираме играта. Имахме няколко ситуации на Марсиньо, например, с които можехме да постигнем и по-убедителен резултат.

 

Имахме проблеми не само с Гъргоров и Жереми Фо-Поре. Това беше най-тежката ни седмица по отношение на кадрови проблеми - Апостол Попов, Валентин Илиев и младежките национали Антон Карачанаков и Ивайло Чочев всички играха на инжекции.

 

Последните двама се върнаха с разтройства, но докторите свършиха отлична работа. Тези момчета заслужават такава любов на феновете.

 

Сега не искам да мисля за следващите мачове с Левски, защото ние ще играем мач за мач, колкото и клиширано да звучи. Ние искаме единствено да мислим за следващият двубой, той е най-важен на този етап.

 

Томов се завърна с гръм и трясък - човекът ни спаси и виждате, че продължаваме по правия път.

 

Феновете на ЦСКА са най-великите, да знаете. Не спираха да ни подкрепят и в най-тежките моменти и заслужават тази победа", завърши Младенов.